Een houten vloer verwijderen: zo doe je dat

houten vloer verwijderen

Het is wellicht een taak waar je tegenop ziet, het verwijderen van de houten vloer in jouw woning. Desalniettemin is het relatief gezien makkelijk om de vloer te verwijderen, mits je daarvoor beschikt over de juiste middelen. Schaf dus vooral de beste veiligheidsartikel aan, om ervoor te zorgen dat je geen foute keuzes maakt gedurende het proces. Stel jouw veiligheid voorop. Het is voor de veiligheid ook handig om te kiezen voor een hout container, aangezien hout hierdoor niet meer op de grond licht. Verder biedt de container opslagruimte, wat wel eens van pas zou kunnen komen bij het opruimen.

Wanneer de vloer verwijderen

Voor het verwijderen van de vloer geldt dat je rekening moet houden met een bepaalde tijdsperiode. Plan dus vooral een tijd vrij in jouw agenda, om te voorkomen dat je foute keuzes maakt en niet uitkomt met jouw tijd. Verder kun je de hulp inschakelen van familie en vrienden en hiermee ervoor kiezen om het jezelf een stuk makkelijker te maken. Als je een nieuw huis koopt, is het verstandig om de oude houten vloer te verwijderen. Dit geldt ook als de huidige houten vloer niet meer in goede staat is. Zodra je wenst te beginnen aan de klus, is het verstandig om te kiezen voor een puincontainer huren.

Verwijderen van de lijmresten

De houten vloer heeft te maken met bepaalde lijmresten, waarbij geldt dat je deze zelfstandig los moet zien te maken. Als je dit niet doet, kun je de houten planken dus niet los krijgen. Vaak is het een lastige klus om de lijmresten te verwijderen. Hiervoor heb je geschikt materiaal nodig. Verder is het verstandig om de vloer nat te maken met water, waarna je de lijm kunt verwijderen met een lijmverwijderaar. Dit is meestal een plamuurmes of een beitel.

Inschakelen van hulp

Je kunt als individu voldoende onderzoek doen over de manier waarop je lijm kunt verwijderen. Echter blijkt de vertaalslag naar de praktijk vaak lastig te zijn. De oplossing hiervoor bestaat uit het inzetten van vrienden die jou kunnen helpen. Je kunt ook kiezen voor de inzet van een vakman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *