Inspiratie opdoen voor een nieuwe houten vloer

Wil je een nieuwe vloer in je huis laten leggen? Ga dan voor een nieuwe houten vloer. Het is makkelijk te onderhouden en past bij ieder interieur. Daarnaast is een houten vloer nog altijd tijdloos. Houten vloeren zijn er in veel verschillende varianten. Hier wat meer inspiratie voor een nieuwe houten vloer.

Soorten houten vloeren

Houten vloeren komen in verschillende soorten en maten. Daarbij komen ze ook in verschillende patronen. Zo heb je bijvoorbeeld een visgraat vloer, of gewoon rechte latten. Het verschil zit hier in de aanleg van de houten vloer. Een expert kan de vloer op verschillende manieren leggen, in verschillende patronen. Naast het feit dat er verschillende patronen zijn, worden houten vloeren ook van verschillende soorten hout gemaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan eikenhout, wat het vaakst wordt gebruikt. Maar ook PVC, dit is geen hout maar het lijkt wel enorm op hout. We gaan hier niet verder op in. Houten vloeren worden dus voornamelijk uit een eikenboom gezaagd. Dit omdat het extreem stevig hout is, en dus perfect om een vloer mee aan te leggen. Eikenhout is niet alleen super stevig maar isoleert ook goed door zijn hout-dichtheid.

Design

Houten vloeren zijn er, zoals al eerder genoemd in veel verschillende soorten, maten en patronen. Maar het belangrijkste bij het kiezen van een vloer is uiteraard de kleur. De kleur van een houten vloer hangt zeker af van de boomsoort en op welke locatie deze heeft gegroeid. Maar een houten vloer is ook heel makkelijk te lakken. Dit wordt vaak gedaan omdat het een mooiere uitstraling en afwerking heeft en daarnaast om het hout te beschermen tegen bijvoorbeeld schade of het morsen van consumpties. De lak van een vloer kan ook de kleur bepalen. Wil je een iets donkere lak, om je huis iets minder licht te maken. Of wil je juist een hele lichten of zelfs witte lak wat weer frisheid en licht doet uitstralen. De kleur van de lak verschilt natuurlijk per persoon. Maar de meeste mensen kiezen voor een lak die de kleur van het hout zelf in takt houdt. Daarom kiezen ze ook voor een houten vloer.

Onderhoud

Het onderhoud van een houten vloer is erg makkelijk. De vloer is makkelijk te dweilen. Dit moet je alleen niet te nat doen. Als er schade aan de vloer is, is dit makkelijk te herstellen met lak, of kan er een nieuw stuk worden aangelegd. De vloer is ook geschikt voor vloerverwarming, maar er zal dan wel meer op de status van het hout gelet moeten worden. Kortom, het is de perfecte vloer voor elk huis.

 

Bron: Homewishez

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *