Alles over kunstgras

Vroeger was het gebruikelijk om je voortuintje of een klein oppervlakte te bedekken met kunstgras. Tegenwoordig is het steeds gebruikelijker om voor  grotere oppervlakten te gebruiken. Wanneer je er aan zit te denken om kunstgras in je tuin te leggen, dan zijn er ontzettend veel soorten waaruit je kunt kiezen. Maar wat is geschikt voor jou? Hier lees je de verschillende soorten gras.

Waarom?

Ontwikkeling staat nooit stil, ook niet voor kunstgras, tegenwoordig is het bijna niet meer te onderscheiden van echt gras. Daarom is het een prima alternatief voor echt gras. Steeds meer mensen willen een onderhoudsarme tuin, maar zijn bang dat het erg nep oogt. Niets is minder waar, het is een duurzaam en slijtvast alternatief dat niet lijdt onder verschillende weersomstandigheden. ‘Nep’ gras wordt gemaakt van een kunststof vezels van gras welke vast gemaakt worden aan het tapijt. De onderkant van het tapijt wordt met een extra laagje latex verstevigd.

Overal kunstgras

Omdat nep gras bijna niet meer te onderscheiden is van echt gras kiezen veel mensen ervoor om dit op hun balkon, dakterras en in hun tuin te leggen. Het grootste voordeel is dat het onderhoudsarm is, maar wel hetzelfde effect heeft.

De verschillende soorten

Voor de goedkoopste soorten nep gras betaald is ongeveer een tientje per vierkante meter. Als je een intensief gebruiker bent van gras, is dit misschien niet de beste optie. Wil je dat je gras net echt lijkt? Ook dan kun je het beste zoeken naar een iets exclusiever grassoort.

Sport gras

Mochten je kinderen graag met een bal in de weer zijn, er veel tijd om het gras doorbrengen? Dan is het slim om sport gras aan te schaffen. Door zijn lange stroken en slijtvast uiterlijk blijft de groene kleur mooi behouden.

Beurzen en evenementen

Evenementen maken vaak gebruik van gras om zo de kinderen ook een plekje te bieden om te spelen. Vaak wordt het op vakantie- en tuinbeurzen gebruikt om een realistischer beeld af te geven. Het soort gras dat daarvoor gebruikt wordt heeft een dempend effect zodat geluid minder hol klinkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *