Alles over kunstgras

Vroeger was het gebruikelijk om je voortuintje of een klein oppervlakte te bedekken met kunstgras. Tegenwoordig is het steeds gebruikelijker om voor  grotere oppervlakten te gebruiken. Wanneer je er aan zit te denken om kunstgras in je tuin te leggen, dan zijn er ontzettend veel soorten waaruit je kunt kiezen. Maar wat is geschikt voor jou? Hier lees je de verschillende soorten gras.

Waarom?

Ontwikkeling staat nooit stil, ook niet voor kunstgras, tegenwoordig is het bijna niet meer te onderscheiden van echt gras. Daarom is het een prima alternatief voor echt gras. Steeds meer mensen willen een onderhoudsarme tuin, maar zijn bang dat het erg nep oogt. Niets is minder waar, het is een duurzaam en slijtvast alternatief dat niet lijdt onder verschillende weersomstandigheden. ‘Nep’ gras wordt gemaakt van een kunststof vezels van gras welke vast gemaakt worden aan het tapijt. De onderkant van het tapijt wordt met een extra laagje latex verstevigd.

Overal kunstgras

Omdat nep gras bijna niet meer te onderscheiden is van echt gras kiezen veel mensen ervoor om dit op hun balkon, dakterras en in hun tuin te leggen. Het grootste voordeel is dat het onderhoudsarm is, maar wel hetzelfde effect heeft.

De verschillende soorten

Voor de goedkoopste soorten nep gras betaald is ongeveer een tientje per vierkante meter. Als je een intensief gebruiker bent van gras, is dit misschien niet de beste optie. Wil je dat je gras net echt lijkt? Ook dan kun je het beste zoeken naar een iets exclusiever grassoort.

Sport gras

Mochten je kinderen graag met een bal in de weer zijn, er veel tijd om het gras doorbrengen? Dan is het slim om sport gras aan te schaffen. Door zijn lange stroken en slijtvast uiterlijk blijft de groene kleur mooi behouden.

Beurzen en evenementen

Evenementen maken vaak gebruik van gras om zo de kinderen ook een plekje te bieden om te spelen. Vaak wordt het op vakantie- en tuinbeurzen gebruikt om een realistischer beeld af te geven. Het soort gras dat daarvoor gebruikt wordt heeft een dempend effect zodat geluid minder hol klinkt.

Related Articles

Wat is een anhydriet dekvloer

Het bestanddeel anhydriet is het chemische mineraal calciumsulfaat. In combinatie met water veroorzaakt het de vorming van gips dat samen met het dragermateriaal de anhydriet dekvloer vormt. Dit leidt ook tot de ongevoeligheid voor vocht en nattigheid. In natte ruimtes, zoals badkamers beschermt de dekvloer de toplaag af tegen contact met vocht en water. De […]
Read more

Zo onthouden mensen jouw event

Als je een event organiseert denk je vaak aan de basiselementen. je zorgt dat mensen goed ontvangen worden er is een goede garderobe service aanwezig, er zijn drankjes aanwezig. Maar hoe kan je een evenement organiseren, waardoor mensen jou zullen onthouden? Vaak denk je hierbij aan grote optredens, maar zo ingewikkeld hoeft dit niet te […]
Read more

Entresolvloeren laten leggen, wanneer wel en wanneer niet?

Entresolvloeren: een begrip dat niet iedereen kent, maar waarschijnlijk wel herkent bij het zien ervan. Een Entresolvloer is een extra vloer, op een andere hoogte, die extra ruimte creëert binnen jouw (bedrijfs)pand. Het leuk en handige aan deze soorten vloeren is dat ze bijna overal toepasbaar zijn. Je kunt er ook nog eens flink mee […]
Read more

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shopping Cart Items

Empty cart

No products in the cart.

Return to Shop
Search for: